Sportief Wandelen voor 50-plussers

Wij zijn weer van start gegaan met een uurtje sportief wandelen. Dit doen we eens in de twee weken op donderdagmiddag van 14.00 - 15.00 uur in Wilhelminaoord, soms iets langer.

Wat is nu precies sportief wandelen, wat maakt het anders dan gewoon wandelen?

Sportief Wandelen is voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken de ideale activiteit. Door de begeleiding en de verantwoorde trainingsopbouw biedt het nét iets meer dan het ‘gewone’ wandelen. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen met een tempo van 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.

Sportief wandelen is gezond. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en verbetert tevens de conditie van hart en bloedvaten. Door in beweging te komen werk je ook nog eens aan het verlagen van het cholesterolgehalte. Wandelen heeft een bloeddrukverlagend effect en helpt het lichaamsgewicht op peil te houden en/of te verminderen. Bewegen voor senioren is belangrijk om de osteoporose (botontkalking) tegen te gaan. Door Sportief Wandelen vergroot je het algemene uithoudingsvermogen en spierkracht. En dat alles met zo min mogelijk gewrichtsbelasting.

Sportief Wandelen biedt ook mensen met een chronische aandoening een mogelijkheid om een goede invulling te geven aan een actieve leefstijl.

Wat heb je er voor nodig. Gemakkelijk zittende kleding en een paar stevige stappers (schoenen die niet knellen maar wel de stevigheid biedt rond de voet en voorzien zijn van soepele zolen om de afronding van de stap af te maken)

We wandelen zoveel mogelijk in de natuur.

Lijkt het je leuk om ook mee te gaan wandelen in de frisse buitenlucht? Geef je dan op bij Geeske Kreulen via de mail. Wil je graag eens een keertje meelopen om te kijken of het iets voor je is, dan ben je van harte welkom. Iedereen mag een gratis proefles meedoen, maar meld je van tevoren wel even aan.

Is het wandelen je goed bevallen en wil jij je aansluiten in ons groepje, dan zijn de kosten € 18,00 per kwartaal.