Spinning

Spinning is een pittige training die gericht is op hart en vaten. Deze training doe je op een soort hometrainerin de vorm van een wielrenfiets. De fiets heeft in plaats van een voorwiel een verzwaard spinningwiel van 14 kilo. Als je eenmaal begint met fietsen, zorgt dit wiel ervoor dat je niet meer kunt stoppen.
De workout is goed voor een sterk hart, het vergroten van je longinhoud, een goede bloedsomloop en soepele spieren. Spinning, het woord zegt het al, betekent namelijk 'snel ronddraaien'. Je bent dus echt hard aan het werk tijdens een uurtje spinnen.
Je begint de training met rustig infietsen om blessures te voorkomen. Spinning is een fysiek zware sport, waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt. Bij spinning heb je een aantal verschillende trainingen die je kunt volgen. De mate van weerstand die je instelt, bepaalt het niveau waarop je traint. Met Spinning verlies je al snel zo'n 400 kilocalorieën per uur. Het is leuk en opzwepend en na een uurtje Spinning heb je echt een voldaan gevoel en ben je toe aan een heerlijke douche.
Deze les wordt gegeven maandagochtend om 09.30 uur, maandagavond om 19.00 uur en woensdagavond om 20.00 uur.