Rugtraining

EEN TRAINING SPECIAAL VOOR MENSEN MET CHRONISCHE RUGKLACHTEN, WAARBIJ GEEN MEDISCHE OORZAAK GEVONDEN IS.

De rugtraining is training voor sterke rug-, bil- en buikspieren. De kern van het lichaam. Voor een sterke kern moet je een verscheidenheid van spieren trainen van je heupen tot aan je schouders.

De meeste mensen denken bij de kern aan een mooie six-pack, of sterke, gespierde buikspieren, maar de waarheid is dat de buikspieren een zeer klein deel van de kern zijn. De buikspieren hebben een zeer beperkte en specifieke actie, en wat experts de "kern" noemen is in feite de vele verschillende spieren die de wervelkolom en het bekken stabiliseren. Wanneer de kern-spieren samentrekken, stabiliseren ze de wervelkolom, het bekken en de schoudergordel en vormen zo een solide draagvlak. Wanneer dit gebeurt, kunnen wij krachtige bewegingen van de ledematen maken.

De kern spieren helpen bij de controle van de bewegingen, de overdracht van energie, verschuiving van lichaamsgewicht en bewegingen in elke richting. Als de Corespieren (kernspieren) niet sterk zijn, zullen er uiteindelijk klachten ontstaan zoals (recidive) rugklachten, bekkenklachten of heupklachten.