Fitness

Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa, de verbetering van het uithoudingsvermogen vergroten van de lenigheid, snelheid en coördinatie. Over het algemeen is fitness erop gericht het lichaam te stimuleren door middel van krachtoefeningen, waardoor de belastbaarheid vergroot wordt. Doordat fitness activiteiten ervoor zorgen dat het lichaam terug in balans komt, pakt het de belangrijkste doelstellingen van de meeste mensen vanzelf aan, waaronder afvallen. Door meer spiermassa op te bouwen ga je bijvoorbeeld meer calorieën in rust verbranden, waardoor het lichaam vanzelf gaat afslanken.
De cardio activiteiten (zoals fietsen of hardlopen) zorgen voor een direct verbranding van calorieën, en -op een hoger niveau- zorgen ze ook voor een verhoogd rustmetabolisme.
De instructeurs zijn tevens opgeleid om gerichte oefeningen te geven om verzwakte spieren te versterken en de belastbaarheid te vergroten. Fitness is er voor jong en oud. Iedereen krijgt bij ons een trainingsschema welke door middel van een test, op ieders niveau wordt samengesteld.


Vrije Fitness:

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 11.30 uur en van 18.00 - 21.00 uur
Zaterdag van 09.00 - 11.30 uur