DORN methode

 

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn († 19 januari 2011).
Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd.
Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte. Dit probleem zie je veel bij mensen
met rugklachten. Een beenlengte verschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben. Door het verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven.

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dornmethode kunnen een groot aantal rugpijn klachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden.

Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn therapie een zachte effectieve behandeling. Dorn therapie is daarom ook zeer geschikt voor mensen die niet (de
vaak pijnlijke weg) naar de "kraker" willen bewandelen. Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen.

Na maximaal 3 behandelingen moet u duidelijk verbetering hebben van de klacht.

Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het
bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. Dit cliënt beweegt
zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere
manuele behandelvormen. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening mee
naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.